Wat is Powerwalking?

  • Powerwalking is sportief wandelen met behulp van een sterke afzet en een krachtige armbeweging.
  • Powerwalking is stevig doorwandelen op wisselende tempo’s van rond de 6 à 8 km per uur.
  • Je hartslag gaat omhoog en je spieren moeten harder werker dan bij wandelen. De hartslag komt hiermee op een niveau dat nodig is om conditioneel vooruit te gaan.
  • Ideale manier om weer in conditie te komen. Doordat je op verschillende, (hogere) tempo’s wandelt, verbetert je conditie.
  • In combinatie met core verstevigende oefeningen, zodat je desgewenst een ideale opbouw hebt naar het hardlopen. Je spieren, gewrichten en pezen raken gewend aan een lichte belasting.
  • Het gemiddelde calorieverbruik kan oplopen tot wel 500 calorieën per uur. Evenveel calorieën als mensen die hardlopen op een normaal tempo.
  • Geschikt voor iedereen! Een groot voordeel vergeleken met hardlopen is dat Powerwalking veel minder belastend is dan hardlopen. Hierdoor heb je minder kans op blessures.

Waarom is Powerwalking zo gezond?

Powerwalking vermindert de kans op hart- en vaatziekten. Het verbetert de conditie van hart en bloedvaten, het verlaagt het cholesterolgehalte en heeft een bloeddrukverlagend effect. Het zorgt tevens voor mentale ontspanning. Als je regelmatig gaat Powerwalken zul je de voordelen ervaren. Meld je daarom vandaag nog aan voor een gratis proefles, want wat je meteen merkt is het positieve effect op je humeur. Je werkt aan je gezondheid en hebt plezier.

Gratis proefles

Doelstellingen

Dat kan zijn een betere conditie krijgen, afslanken, een eventuele opbouw richting het hardlopen, een gezonder en sterker hart krijgen, meer zelfvertrouwen opbouwen, diabetes type 2 verlagen of gewoon op een leuke manier nieuwe mensen ontmoeten. Wat je doelen ook zijn, samen gaan we eraan werken om je doel te bereiken.

Voel je fit!Voorbereiding

Goede loopschoenen zijn essentieel. De schoenen moeten flexibel en soepel zijn, met een stevige verende zool. Bij Rønnør aan de Geldropseweg 19 in Eindhoven kun je rekenen op deskundig advies en een uitgebreide collectie.

Vertrekpunt

De groep vertrekt vanaf 24 januari iedere vrijdagochtend om 09.30 uur vanaf de speeltuin in Park Meerhoven.